Baskāju būšanas popularizēšana Valmierā un Vidzemē

Kā mēs visi labi zinām, Valmierā tiek izdots un visā (?) Vidzemē tirgots reģionālais laikraksts `Liesma`. Tā kā tieši pērnajā sestdienā sanāca atkal aizbraukt uz Valmieru, tad, uzmetot šī laikraksta vākam nejaušu acu skatu, pamanīju tajā šādu bildi:

Baskājis Edgars laikam iekļuvis 6. lappusē

Baskājis Edgars laikam iekļuvis 6. lappusē

`Kā tad tā?`, taujāsiet.. Jā, tā nu bija sanācis, ka neilgi pēc nesen notikušā Valmieras maratona, kura ietvaros savu pirmo maratonu skrēju arī es, mani uzrunāja kāds Liesmas reportieris (viņa vārdu skatīt zemāk esošajā bildē) nolūkā iegūt no manis interviju par baskāju būšanām.  Speciāli gan neprasīju iemeslu, bet laikam jau tādēļ, ka es šo maratonu veicu paštaisītajās huarache tipa sandalēs.

Saskaņojot šo darbību ar autoru, nu varu arī Tev, manu dārgo lasītāj, piedāvāt iespēju iepazīties ar šo interviju pat tad, ja nedzīvo Valmierā (un pat ne Vidzemē) un minēto Liesmas avīzītes numuru iegādājis neesi. Bildes formātā interviju skatīt zemāk (uz bildes var uzklikšķināt ar peli, tādējādi padarot to lielāku un salasāmāku). Intervijas sākuma daļu tekstuālā formātā iespējams izlasīt arī Liesmas mājas lapā. Veiksmīgu lasīšanu!

Kājas ir pelnījušas brīvību

Kājas ir pelnījušas brīvību

6 thoughts on “Baskāju būšanas popularizēšana Valmierā un Vidzemē

  1. Tu tiesam Latvijaa esi celmlauzis un skolotajs baskaju kustibaa. Malacis un ta turpinat! Sekojot taviem padomiem ari man pamazam atgriezas atrums un esmu pat ticis pie personiga rekorda pusmaratonaa.

  2. Man jau ari tada doma ienaca prata un biedribas popularizesanai varetu pieteikties par tempa turetajiem Nordea maratonam (teiksim 4 stundu kontrollaiks) un noskriet to ar pilnigi basaam. Pieraadiit, ka tas ir pilniigi iespejams un, ka no ta nemirst. Ko saki OreMan?

    P.S. Preses sekretares vienmer noder. Paldies minikin!

    • Ideja ir apspriešanas vērta. Neteikšu, ka arī nebūtu par līdzīgām lietām domājis.. Tagad pa ziemu pēdas atkal laikam `atmiekšķēsies`. Jāskatās pavasarī, cik ātri varēs atkal sakačāt/atgūt ādas elastību. Bet vispār jau būtu forši gan..

  3. OreMan – es par baskāju asociācijas biedru nevaru pieteikties, bet “minimāāls zoles asociācijā” gan labprāt iestātos. Būšu Rīgā janvāra vidū, varbūt līdz tam laikam vēl kāds piesakās.

    Edgars

Komentēt