Diena 3

7.08.2012.

Pa nakti tiku sakosts. Sākumā domāju, ka tās ir blusas, jo likās, ka kaut kas par šo dzīvnieciņu esamību bija minēts šīs viesnīcas atsauksmēs. Taču ap plkst. trijiem naktī, kad vairs nezināju, ko darīt, kur dēties, mani pārsteidza Alīna, kura gulēja pavisam mierīgi. Vienīgā mūsu atšķirība – Alīna bija apsegusies ar palagu, bet es nē. Pamēģināju apsegties un drīz vien pie auss izdzirdēju odu. Pārējo nakts daļu gulēju mierīgi.

No rīta Alīna aizgāja uz vietējo tirdziņu un bodi sagādāt mums brokastis. Pēc tām devāmies uz autoostu, lai atstātu šo pilsētu un mestos tālākajos piedzīvojumos citās pilsētās. Autoostu atradām viegli, jo tā bija atzīmēta kartē un attiecīgajā vietā pulcējās lērums autobusu. Pašas `ostas` jeb kādas ēkas gan nebija – laikam biļetes jāpērk uz vietas busā.

Tiek noskatītas brokastis

Tiek noskatītas brokastis

Jau pēc pusstundas esam nākamajā pilsētā – Pezenās (Pezenas). Te mums nav ne kartes, ne viesnīcas apstiprinājuma izdrukas (jo šeit Alīna atradusi `Bed & Breakfast` tipa naktsmītni), tāpēc vien uz dullo dodamies pilsētas ielās. Drīz vien jau atrodam tūrisma informācijas biroju, kur tiekam pie kartes, tad arī varam atrast naktsmītni.

Naktsmītne patīkami pārsteidz – mums mājas saimnieks atvēlējis lielu istabu ar divām lielām gultām, kurai pienākas vēl arī atsevišķa lielizmēra vannas istaba ar tualeti un dušu. Skats pa logu uz vīnogu plantāciju. Cenā iekļautas arī brokastis, kuras saimnieks pats gatavošot mums pankūkas vietējā gaumē – varēšot ēst, cik vien lien.

Ārēji miteklis tīri necils, bet iekšā bija labs

Ārēji miteklis tīri necils, bet iekšā bija labs

Saimnieks liekas ļoti laipns un patīkams onkulis, arī tīri labi pārvalda angļu valodu, salīdzinot ar citiem, kas to te nezina praktiski nemaz. Labāk to prata vien vīrs tūrisma informācijas birojā.
Pa dienu mums kaut ko bija atbildējuši divi no Montpeljē (Montpellier), kuriem caur CouchSurfing sistēmu bijām lūguši naktsmājas divām naktīm no 10. līdz 12. augustam. Pašā pēdējā brīdī – 5. augusta pēcpusdienā īsi pirms došanās uz lidostu – vēl bijām tomēr rezervējuši viesnīcu šīm naktīm Montpeljē pilsētā, jo nezinājām, ko viņi atbildēs. Tagad līdz ar to sameklējam kādu tīmekļa kafejnīcu, kur tiekam pie interneta – izrādās, ka tiksim pie bezmaksas dīvāna uz vienu no šīm divām naktīm. Ļoti jauki – atceļam viesnīcas rezervāciju, tādējādi ietaupot vismaz pusi naudas.

Alīna sērfo..

Alīna sērfo..

Tā nu pavadām šo dienu, staigājot pa pilsētu, bildējot interesantumus, vakariņojot āra ēstuvē un sastopot daudz suņus – to te tāpat kā Bezjē nudien netrūkst.

Vakariņojot

Vakariņojot

Ā, Pezenas esot slavenas ar to, ka te savos slavas gados darbojušies tādi pasaulslaveni rakstnieki kā Moljērs un Emīls Zolā.

Kāds no daudzajiem vietējajiem francūžiem

Kāds no daudzajiem vietējajiem francūžiem

Iepriekšējā diena..

Nākamā diena..

 

1 thoughts on “Diena 3

  1. * Man ļoti patika Bezjē tirgus (tāpat kā visi pārējie franču tirgi – viss tik skaists un garšīgs 😀 ).

    * Pezenas naktsmītne mani tiešām ļoti patīkami pārsteidza, jo patiesībā nebija ne jausmas, ko gaidīt no šāda B&B piedāvājuma… Bet, kad ieraudzīju klātienē, biju vnk sajūsmā. Ja nu kāds izdomā doties uz Pezenas pilsētiņu, noteikti ieteiktu izvēlēties šo vietu nakšņošanai – ja vajag, iedošu kontaktus 🙂

    * Pezenas tūrisma info centra darbinieks man paliks atmiņā ar savu izteiksmīgo: “My pleasure!” 😀

Komentēt