Sicīlijas piedzīvojums

800px-Sicily_in_Italy.svgDoma par Sicīliju man radās šī (2016.) gada sākumā, kad Alīna ieminējās kaut ko par Etnas vulkānu un es secināju, ka tas ir augstāks par 3000 metriem. Jau sen biju gribējis beidzot uzkāpt kādā trīstūkstošniekā, turklāt, ja tas vēl pie tam ir vulkāns – kur vēl labāk! Tad radās doma, ka varētu braukt uz Sicīliju kādā lielākā barā, ne tikai divatā ar Alīnu, tāpēc uztaisīju prezentāciju par braucienu, piemetot aptuvenos datumus, galamērķus un izmaksas un februārī prezentēju to savu draugu lokā. Sākumā interesentu bija daudz, taču, ejot laikam, visi viens pēc otra atkrita, un rezultātā palikām četri braucēji – es, Alīna, Sandis un Laura. Šis apraksts ir par viņiem. Un par Sicīliju. Un par to, kā viņiem tur gāja. Un ar viņiem es, protams, domāju arī sevi, jo bieži vien runāju par sevi trešajā personā (un arī otrajā reizēm sanāk..).

Īsumā par braucienu – jūlija pēdējā datumā dodamies ar auto uz Kauņu, no kurienes Ryanair ir tiešais reiss uz Trapani Sicīlijas rietumu daļā. Padzīvojam tur dažas dienas, tad īrējam auto un braucam apkārt Sicīlijas salai uz tās austrumu pusi, kur ir mūsu ceļojuma galvenais galamērķis – Etnas vulkāns. Tad pa citu ceļu braucam atpakaļ uz Sicīlijas rietumiem, kur pēdējās naktis pavadām pie jūras Marsalas pilsētā. Sandis ar Lauru dodas atpakaļ uz Kauņu un tālāk ar auto uz Rīgu jau 7. augusta rītā, jo svarīgas darīšanas Latvijā, bet mēs ar Alīnu paliekam Marsalā līdz 10. augustam, tad lidojam uz Kauņu un braucam uz Rīgu ar autobusu. Tāds īsumā bija sākotnējais plāns, kurā, protams, gaitā nācās ieviest šādas, tādas korekcijas, jo ne viss iznāca, kā sākotnēji plānots. Bet par visu sīkāk tad lasiet tālāk individuālo dienu aprakstos, kas, sākot no šodienas, pamazām tiks publicēti.

606px-Sicily_map.svg.png

Sicīlijas karte. No šeit redzamajām lielākajām pilsētām mēs apmeklēsim Trapani, Palermo, Ennu, Katāniju, Sirakūzu, Agridžento un Marsalu.

Pirms pievēršamies pirmajai dienai, vēl tikai vēlos piebilst – ja nolemjat sekot mūsu pēdās un doties ceļojumā uz Sicīliju, jums noteikti noderēs itāļu valodas zināšanas kaut visvienkāršākajā pamata līmenī. Biju lasījis, ka jau Itālijā neviens tā īsti angliski nerunā, varbūt vēl franciski, bet nu Sicīlijā tas tā ir vēl daudz izteiktāk. Bez itāļu valodas zināšanām būs ļoti grūti. Jūlija sākumā man sagribējās apgūt itāļu valodas pamatus, ko arī izdarīju, un jāatzīst, ka tas ļoti palīdzēja daudzās situācijās. Iespējams, ka agrāk vai vēlāk būtu tikuši kaut kādā galā arī, neprotot ne vārda itāliski, bet tas būtu prasījis daudz vairāk laika, pūļu un nevajadzīgu pārpratumu. Bet varbūt arī ne vienmēr būtu varējuši tikt galā..

Pirmā diena – Rīga-Kauņa-Trapani

Otrā diena – sāls raktuves vīna pagraba vietā un Eriče

Trešā diena – zobenzivs un figidiņa

Ceturtā diena – saķeršanās ar policiju un Palermo mafija

Piektā diena – pāri Sicīlijai pa kalnu serpentīniem

Sestā diena – neveiksmju sērija

Septītā diena – Etna un čuhņa

Astotā diena – izlīst no nekurienes

Devītā diena – slepkavu tests un Sanda pārspēšanas mēģinājums

Desmitā diena – vīna degustācijas

Vienpadsmitā diena – atpakaļ mājās