Edgaru Kauss 2017

img_20161215_202857Šosezon man izvērtās arī tāda kā neklātienes cīņa ar edGaru jeb Edgaru Porciku. Mēs abi sezonas laikā vairākkārt uzlabojām savus rezultātus piecītī, bet viņš ikreiz bija man kādas sekundes priekšā. Tagad nezinu, ko domāt – vai skaitīt viņa sasniegumu Piltenē, kurā viņš pats uzņēmis savu rezultātu kā 17:47, vai arī tas ir pārāk īpatnējs rezultāta fiksēšanas veids, lai to skaitītu? Lai vai kā, šāda savstarpēja konkurence man ļoti patīk, it īpaši tādēļ, ka abi esam Edgari, abi esam gandrīz vienāda vecuma un abiem mums ir praktiski vienāds ātrums īsajās distancēs. Mēs droši vien arī turpmāk sacentīsimies, varētu no tā izvērst arī kaut ko interesantu, piemēram, tādu kā šie divi kolēģi, kas gribējuši izskriet piecus kilometrus no 14 minūtēm un par to sataisījuši nelielu video sēriju. Jā, un, ja vēl mums pievienotos trešais Edgars – bannijs jeb Edgars Zagorskis –, tad būtu pavisam jautri! Nešaubos, ka viņš kals tēraudu, kamēr tas silts, un tuvākajā laikā pievilks klāt mūsu rezultātiem.. Ā, jā, un komentāros par sevi atgādināja arī Vančuks jeb Edgars Vanters – arī taču atbilst visiem kritērijiem par vārdu, vecumu un ātrumu! Daudz to Edgaru, un visi tik līdzīgi, ja tā padomā..

Ja Tev šķiet, ka šo rindkopu jau esi kaut kur lasījis, nešaubies ilgāk ne mirkli – tā arī ir! Tā ņemta no mana raksta par to, kā iespējams izskriet piecīti no astoņpadsmit minūtēm, nevienu tā kilometru nenoskrienot ātrāk par 3:37. Tas bija tāds kā aizmetnis, kā rezultātā turpat komentāros pie tā raksta kāds īpatnis ar segvārdu Bronisław Burkowski (turpmāk tekstā – BB) nāca klajā ar ierosinājumu: „Nu ko, taisām 2017. gadā Edgaru kausu?”. Ideja bija dzimusi! Vēlāk tā pieņēma konkrētākas aprises, galvenokārt augšminētā Edgara Porcika (turpmāk tekstā – EP) personas paspārnē. Tad mēs ar viņu kopīgi sagudrojām nolikumu un aptaujājām dažus Edgarus, tostarp augšminēto BB, par potenciālo dalību Edgara Kausā 2017. Visi aptaujātie izrādīja interesi, tāpēc Edgaru Kausam būs būt!

Tomēr šis nebūs pasākums tikai ar ielūgumiem. Tajā drīkstēs piedalīties ikviens skrējējs, kurš spēs izpildīt vienu ļoti elementāru kvalifikācijas normu – pierādīt, ka viņu sauc Edgars. Īsumā runājot, mūsu ar EP kopējais mērķis nākamajā sezonā ir izskriet piecus kilometrus no 17 minūtēm, tāpēc tāds arī ir galvenais Edgaru Kausa uzstādījums – apzināt Latvijas Edgarus, kas to spēj. Un, protams, speciālbalva tam Edgaram, kurš nākamajā sezonā uzrādīs absolūti labāko rezultātu. Tā teikt – papildus motivācijai!

Bet te, lūk, pilnais Edgaru Kausa 2017 nolikuma teksts!

Edgaru kauss 2017

Priekšvēsture. 2016. gadā nedeklarēti, bet tomēr skriešanā sacentās edGars un OreMan. Rezultāts neoficiāls, bet gandrīz vienāds. Nevienam nesanāca sasniegt rezultātu zem 17:00 (ne abiem gan arī bija tāds mērķis). 2017. gadā mēģināsim atkal un, lai interesantāk, pieaicinām arī pārējos zināmos Edgarus un varbūt pat iepazīsim jaunus. Tā nu ir sagadījies, ka lielai daļai 17:00 arī varētu būt diezgan izaicinošs rezultāts piecu kilometru distancē.

Mērķis: noskaidrot ātrāko VSK Noskrien Edgaru, kas 2017. gadā spēj noskriet 5 km distanci zem 17:00.

Uzdevumi:

  • radīt veselīgu konkurenci;
  • skriet, neskādējot veselībai.

Organizators: edGars.

Dalības maksa: bezmaksas.

Dalībnieki: VSK Noskrien biedri, kam vārdā Edgars.

Pieteikšanās: līdz 2017. gada 28. februārim, sūtot e-pastu uz edgars0110@gmail.com un norādot vārdu (joka pēc), uzvārdu, VSK Noskrien segvārdu un dzimšanas datumu.

Rezultāta uzrādīšanas laiks: no 2017. gada 1. janvāra līdz 2017. gada 30. novembrim.

Vērtēšana. Rezultātu drīkst uzrādīt jebkurās sacensībās Latvijā vai ārzemēs, par kurām šī kausa organizatoram ir pārliecība, ka tie ir precīzi nomērīti. Ņem vērā oficiālos sacensību rezultātus (čipa laiku, ja tāds norādīts). Distance drīkst būt jebkāda garuma, sākot no 3 kilometriem, arī neapaļu kilometru. Uzrādītā rezultāta salīdzināšana notiek pēc Jack Daniels VDOT skriešanas kalkulatora: http://runsmartproject.com/calculator Ja minētā tīmekļa vietne kausa norises laikā pārstās darboties, tad tiks meklēta līdzīga.

Apbalvošana:

  • uzvarētāja kauss absolūti ātrākajam Edgaram;
  • atzinības raksts tiem Edgariem, kas sasnieguši rezultātu, kas ekvivalents 5 km zem 17:00.

Apbalvošana notiks noslēguma koptreniņa ietvaros, par kura laiku un vietu tiks paziņots atsevišķi.

Tā kā – droši piesakies, trenējies un sasniedz labākus rezultātus kopā ar mums! Protams – ja vien esi Edgars.. Danutēm, Danām un visādiem citādiem Daniem šoreiz jāseko līdzi skatītāja lomā.

2 thoughts on “Edgaru Kauss 2017

Komentēt