Četrās brīvdienās trīs sacensības

Nu ko, maija sākuma brīvdienas nu ir aizvadītas, un tā nu ir sanācis, ka šajās četrās dienās paguvu piedalīties veselās trijās skriešanas sacensībās, kas ir jauns sava veida rekords. Līdz ar to tīrajos skriešanas treniņos šajās dienās sanāca noskriet vien apaļus nulle kilometrus. Šodien atsākšu treniņus, bet pirms tam ļoti īsa atskaite par aizvadītajām trim sacensībām.

1. Skrējiens apkārt Vīlandes ezeram (1.05.2010., 12 km, 58:10)

Ļoti foršs pasākums. Daudzi skrējēji no Latvijas. Startā liela šaurība, bet kaut kā uz priekšu tiek. Vēlāk lēzens lejupceļš pa šoseju, kur attīstu labu ātrumu. Pēc tam sākas krosa elementi – kalniņi, stāvi dubļaini lejupceļi, dubļi, zemes ceļš, arums ar divām iebrauktām sliedēm, pa kurām visi velkas, līdz ar ko man nākas tos apdzit, skrienot pa uzarto zemi u.tml. Pēdējie ~2 km atkal asfaltēti, atkal sanāk labs ātrums, bet finišs notiek Vīlandes stadionā, kurā spēju attīstīt kārtīgu sprintu (liekas, ka nekad iepriekš neesmu tik ātrā tempā finišējis) un apdzīt vēl dažus konkurentus. Rezultātā personīgais rekords 12 km distancē labots pat pēc kopējā laika (58:10). Žēl, ka nekur neatrodu savu reālo distancē pavadīto jeb čipa laiku. Liekas, ka līdz starta līnijai pēc starta signāla gāju kādu pusminūti līdz minūti, tā kā reāli jebkurā gadījumā esmu savu iepriekšējo rekordu (58:59) labojis par vairāk kā minūti.

Finiša vieta

Finiša vieta

2. Skrējiens apkārt Māras dīķim (3.05.2010., 7 km, 31:04)

Sākumā tika teikts, ka aplis būs 1.2 km garš, bet liekas, ka bija tāpat kā pērn – 1.4 km. Līdz ar to rezultāta laiks uzskatāms par fantastiski labu – vidējais ātrums sanācis 4:26 min/km.. Tāds pat sapņos nebija rādījies :) Arī pati sacensība un cīņa bija interesanta. Pēc pirmā apļa nācās piestāt, lai sasietu apavam šņori, līdz ar ko mani apdzina vairāki skrējēji. Dažus no tiem tūlīt pat atkal apsteidzu un uzsāku pakaļdzīšanos nākamajam. Arī to pēc apļa apdzinu un tālāk ~2,5 apļu garumā bija sīva cīņa ar kādu pretinieku, kā rezultātā biju spiests izspiest no sevis patiešām maksimumu. Finiša spurtā viņš tomēr izrādījās nedaudz ātrāks. Taču cīņa man patika.

Skrējiens apkārt Māras dīķim

Skrējiens apkārt Māras dīķim

3. Juglas apļi, 1. kārta (4.05.2010., ~6.5 km, 29:10)

Skrējiens svētku reizē. Tā kā nekādi marķējumi trasē izlikti nebija (izņemot sārtus apļus šur tur uz kokiem), tad, protams, nomaldījos un plānoto divu 3.6 km garo apļu vietā noskrēju tikai vienu, bet lielu, apli :D

Pirmie divi skrējēji atrāvās jau no starta, bet es mēģināju turēties līdzi trešajam, lai arī temps it kā bija nedaudz par lielu. Tomēr likās, ka vienatnē es pareizo ceļu nemūžam neatradīšu, tādēļ nekas cits neatlika, kā censties pārāk no tipa neatpalikt. Pāris vietās tips bija spiests apstāties vai sabremzēties, lai noskaidrotu, kur jāskrien tālāk, taču izšķirošā kļūda tika pieļauta pārliecinoši – apmēram 200 metrus pirms starpfiniša tips bez domāšanas nogriezās pa kreisi un devās neceļos iekšā mežā, bet es, protams, bez domāšanas viņam līdzi. Tā nu pēc laiciņa nācās secināt, ka `te jau es esmu skrējis, bet starpfinišu redzējis gan vēl neesmu..`. Tā nu noskrēju tikai vienu apli, otru, protams, uzsākt vairs nebija jēgas. Vēlāk, pētot karti, tika secināts, ka es varētu būt noskrējis ap 6.5 km.

Starts un finišs - zaļais bumbulis; novirze no trases - zilā līnija..

Starts un finišs - zaļais bumbulis; novirze no trases - zilā līnija..

Komentēt