Ekskursijas uz Latvijas pilsētām – 3/3

1. Pūre, 12.04.2010.

Pūrē pabiju darba dienā, darba laikā, sakarā ar to, ka Laurai vajadzēja tur intervēt `Pure Food` cilvēku. Diena jauka, ļoti saulaina, viena no pirmajām pavasara dienām šogad, ļoti karsts jau. Protams, pilsēta ir ārkārtīgi maza un līdz ar to tur īsti nav, ko redzēt, tomēr izbraukāju Pūri gan ar auto, gan izstaigāju to arī ar kājām un šādas tādas interesantas lietas novēroju.

Aplūkoju Pūres bērnudārzu un pastu, pie kura bija ziņojumu dēlis ar vairākiem sludinājumiem. Vienā no tiem tika pārdota garāža un pēc brīža redzēju arī pašu garāžu (vai arī kādu citu garāžu, pie kuras pielīmēta lapele ar uzrakstu `Pārdod` un tālruņa numuru). Vairākkārt redzēju vistu baru un gaiļus – vienreiz šie dzīvnieki skrēja pāri taciņai, pa kuru braucu ar auto, bet citviet tie savā nodabā ganījās (nejaukt ar gānīšanos) pie futbola laukuma. Vēl redzēju Pūres dārzkopības izmēģinājumu staciju, kā arī firmas `Pūres dārzi` galveno ēku, kā arī šīs pašas firmas veikalu citā vietā. Redzēju arī kādu palielu ēku, kas no attāluma izskatās pēc muižas, bet, pieejot tuvāk, nācās secināt, ka tai visi logi ir izsisti un daļēji aizlīmēti ar plēvi, dažas durvis izlauztas, bet aiz tās atrodas būvgružu kaudze. Pie ēkas atrodu otru ziņojumu dēli – šeit gan tikai divi ziņojumi. Interesanti bija pavērot arī caur (laikam vispār gar) Pūri tekošo Abavu, tās krastos uzgāju kādas pils drupas. Pils laikam tikusi celta 1783. gadā, par ko liecina skaitlis romiešu pierakstā uz plāksnes, bet citā plāksnē skaidrā vācu valodā teikts, ka pils ir atjaunota 1877. gadā. Visbeidzot, redzēju vairākas šūpoles, no kurām gan nevienas neiemēģināju.

Cilvēki pamaz, vairākums kaut ko rušinās savos dārziņos, rok zemi vai dedzina liekos zarus. Dzīve šeit rit savu lēno ritējumu, un no lielpilsētas burzmas nav ne miņas. Ekskursija izvērtās gana interesanta, katrā ziņā likās interesantāk, nekā, teiksim, Stokholmā 😉 Beigās no `Pure Food` man tika piešķirta pat dāvana tomātu mērces un zemeņu ievārījuma izskatā. Liekas, ka gribētos šādā vietā padzīvot, bet, ja reāli te dzīvotu, nezinu, vai jau pēc neilga laika tomēr neapniktu..

Atpakaļceļā iegriezos aplūkot Jaunmoku pili, lai secinātu, ka te jau laikam reiz esmu bijis.

 

Jaunmoku pils - pavisam netālu no Pūres

Jaunmoku pils - pavisam netālu no Pūres

2. Kuldīga, 06.08.2010.

Velobrauciens Rīga – Kandava – Sabile – Kabile – Kuldīga – Talsi – Lapmežciems – Rīga.

3. Nereta, 04.12.2010.

Brauciens zemes gabala meklējumos, pa ceļam apskatot vēl arī gabalus citās vietās. Maršruts: Rīga – Baldone – Ķegums – Lielvārde – Dzelmes – Aizkraukle – Nereta – Vecumnieki – Rīga.

 

2 thoughts on “Ekskursijas uz Latvijas pilsētām – 3/3

Komentēt