Mācos pagatavot keto saldumus jeb ātrie cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Domāju, ka nevienam nav noslēpums, ka saldumi nav nekas veselīgs. Nav jābūt keto diētas piekritējam, lai apzinātos, ka ar cukuru un rafinētajiem miltiem bagātie našķi neko labu mums nesniedz. Tomēr tie mēdz būt tik pavedinoši… Kā lai no tiem atsakās? Vai keto diētas ievērošana nozīmē to, ka ir jāatsakās no it visiem našķošanās priekiem? Par laimi, nē! Internetā ir atrodamas neskaitāmas keto un paleo cepumu, kūku un desertu receptes. Beidzot pieķēros un izmēģināju, cik viegli vai grūti ir pagatavojami keto saldumi mājas apstākļos un kā tie garšo. Viena no pirmajām izmēģinātajām receptēm tika pieskaņota garastāvoklim – gribējās šokolādes cepumus! 🙂

Kokosu miltu cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Sastāvdaļas.

  • Sausās:
    • 3/4 glāzes kokosu miltu (nopērkami, piemēram, Biotēka veikalos)
    • ¼ tējk. sāls
  • Slapjās:
    • ½ glāzes izkausēta sviesta (es izmantoju 100 g izkausētu parasto saldkrējuma sviestu, bet vegānu variantam var izmantot izkausētu kokosriekstu sviestu)
    • 1 glāze piena (es izmantoju parasto, bet vegānu variantam labi noderēs kokosriekstu vai mandeļu piens)
    • 6 olas
    • nedaudz vaniļas ekstrakta (1 tējk.)
    • 2 ēd.k. medus (lai vēl vairāk samazinātu ogļhidrātu daudzumu, var aizstāt ar steviju pēc garšas – tā nopērkama, piemēram, Biotēka veikalos)
    • 1 nepilna glāze sadrupinātas melnās šokolādes vai speciālo konditorijas šokolādes gabaliņu (tos gan grūtāk atrast ar patiesi labiem kakao procentiem)
Procesā

Procesā

Pagatavošana.

Pagatavošana ir ļoti vienkārša. Sāk ar sauso sastāvdaļu sajaukšanu. Tad labi saputo olas. Tālāk sablenderē vai sajauc olas ar medu un pienu. Pievieno ekstraktu un kausēto sviestu, un visu vēlreiz sablenderē vai labi sajauc. Pievieno sausās sastāvdaļas, maigi sajauc visu kopā. Pievieno šokolādes gabaliņus un vēlreiz samaisa. (Ja liekas, ka mīkla sanāk pārāk šķidra, var pievienot vēl nedaudz kokosriestu miltu – katru reizi sanāk nedaudz citādāk olu lieluma dēļ u.tml.)

Cepamplāti izklāj ar cepampapīru. Ar ēdamkaroti uzliek mīklas piciņas, tās nedaudz saplacina.

Cep 180 grādos aptuveni 20 minūtes.

Labu apetīti!

Labu apetīti!

Pasniedz atdzesētus ar pienu, tēju vai kafiju.

Recepti gatavoja un aprakstīja Alīna.

Komentēt